user_mobilelogo

Profielfoto op z'n kop


Help mee om de impact van kanker onder de aandacht te brengen door tussen 1 en 4 februari je profielfoto op sociale media op z'n kop te zetten. Neem een onderstebovenfoto van jezelf of draai je foto in je fotogallerij of verkenner.

Je kunt onderstaande tekst bij je bericht plaatsen, maar natuurlijk kun je ook je eigen verhaal delen. Hierbij kun je de volgende hashtags gebruiken: 

#wereldkankerdag

#kijkwatjijkuntdoen

Promotiemateriaal


Wil je het logo of ander beeldmateriaal van de Wereldkankerdag-campagne gebruiken, kijk dan hier.

Wereldkankerdag2019 banner opzijnkop

Voorbeeldtekst


Waarom staat mijn profielfoto deze week ondersteboven? Omdat ik aandacht wil vragen voor Wereldkankerdag (4FEB).


Kanker zet je wereld op z'n kop. De ziekte en de behandeling daarvan hebben niet alleen een enorme impact op het lichaam, maar
zijn voor veel mensen ook emotioneel en sociaal zeer ingrijpend. Ben jij ziek (geweest), heeft iemand in je omgeving kanker of
heb je een dierbare aan kanker verloren? Weet dan dat er een breed aanbod aan zorg, ondersteuning en begeleiding beschikbaar
is. 

Kijk op www.wereldkankerdag.nl  wat jij kunt doen.

Het verhaal van Carla

carla

“Ik had toch altijd gezond geleefd? Hoe kon ik nu ziek zijn?“, dacht Carla (72) twee jaar geleden toen ze te horen kreeg dat ze de zieke van Kahler had. "Dat is natuurlijk onzin. Helaas krijgen zoveel mensen kanker. In mijn straat alleen al hebben vijf mensen kanker. Het is gewoon dikke vette pech. Iedereen kan kanker krijgen. Helaas."

Lees het interview met Carla in Seniorenwijzer.

Het verhaal van Bibian

bibian

Bibian Mentel (46) heeft in de afgelopen 18 jaar meerdere behandelingen tegen kanker ondergaan. Dat weerhield haar er niet van op internationaal topniveau te blijven snowboarden. Ze weigert kanker haar leven te laten bepalen. Mijn Geheim sprak met haar over haar carrière, haar ziekte en de late gevolgen van de behandelingen. 

Lees het interview met Bibian in Mijn Geheim.

Peiling over late gevolgen

peiling late gevolgen

De buitenkant ziet er weer 'gezond' uit, maar van binnen is er nog veel te helen. Dat begrijpt niet iedereen en levert soms ongemakkelijke situaties op. 65% van de (ex-)kankerpatiënten ervaart zogenoemde 'late gevolgen'. De meest voorkomende zijn vermoeidheid, verminderde lichamelijke conditie en seksuele problemen.

Bron: factsheet NFK

Contact

Perswoordvoering:
Mischa Stubenitsky (KWF): 06-24512363 
Marjolijn Swart (Kanker.nl): 06-82599527

Webmaster:
info@wereldkankerdag.nl

Colofon

Deze campagne is een initatief van:
Care for CancerIKNL, IPSOKanker.nl, KWF Kankerbestrijding en WKOF
Partner van:
uicc

Volg Wereldkankerdag