user_mobilelogo

Profielfoto op z'n kop


Help mee om de impact van kanker onder de aandacht te brengen door tussen 1 en 4 februari je profielfoto op sociale media op z'n kop te zetten. Neem een onderstebovenfoto van jezelf of draai je foto in je fotogallerij of verkenner.

Je kunt onderstaande tekst bij je bericht plaatsen, maar natuurlijk kun je ook je eigen verhaal delen. Hierbij kun je de volgende hashtags gebruiken: 

#wereldkankerdag

#kijkwatjijkuntdoen

Promotiemateriaal


Wil je het logo of ander beeldmateriaal van de Wereldkankerdag-campagne gebruiken, kijk dan hier.

tweet tekst

Voorbeeldtekst


Waarom staat mijn profielfoto deze week ondersteboven? Omdat ik aandacht wil vragen voor Wereldkankerdag (4FEB).


Kanker zet je wereld op z'n kop. De ziekte en de behandeling daarvan hebben niet alleen een enorme impact op het lichaam, maar
zijn voor veel mensen ook emotioneel en sociaal zeer ingrijpend. Ben jij ziek (geweest), heeft iemand in je omgeving kanker of
heb je een dierbare aan kanker verloren? Weet dan dat er een breed aanbod aan zorg, ondersteuning en begeleiding beschikbaar
is. 

Kijk op www.wereldkankerdag.nl  wat jij kunt doen.

Het verhaal van Carla

carla

“Ik had toch altijd gezond geleefd? Hoe kon ik nu ziek zijn?“, dacht Carla (72) twee jaar geleden toen ze te horen kreeg dat ze de zieke van Kahler had. "Dat is natuurlijk onzin. Helaas krijgen zoveel mensen kanker. In mijn straat alleen al hebben vijf mensen kanker. Het is gewoon dikke vette pech. Iedereen kan kanker krijgen. Helaas."

Lees het interview met Carla in Seniorenwijzer.

Het verhaal van Bibian

bibian

Bibian Mentel (46) heeft in de afgelopen 18 jaar meerdere behandelingen tegen kanker ondergaan. Dat weerhield haar er niet van op internationaal topniveau te blijven snowboarden. Ze weigert kanker haar leven te laten bepalen. Mijn Geheim sprak met haar over haar carrière, haar ziekte en de late gevolgen van de behandelingen. 

Lees het interview met Bibian in Mijn Geheim.

Het verhaal van Leontien

leontien

De eens zo energieke Leontien (32) onderging een zware behandeling voor baarmoederhalskanker en kreeg te maken met hevige vermoeidheid. Ze moest leren aanvaarden dat de ziekte een ander mens van haar heeft gemaakt en dat fulltime werken er niet meer in zit. 'Niet iedereen begrijpt het als ik een afspraak afzeg omdat ik moe ben.'

Lees het interview met Leontien in Margriet

Het verhaal van Anita

anita

Toen Anita (49) zestien jaar geleden hoorde dat ze baarmoederhalskanker had, zaten zij en haar man net in de fase dat ze een gezin wilden starten. Door de behandeling kon ze echter geen kinderen meer krijgen. Anita had veel baat bij lotgenotencontact. Nu zet zij haar eigen ervaring in om kinderen die met kanker zijn geconfronteerd te ondersteunen.

Lees het interview met Anita in Margriet.

Peiling over late gevolgen

peiling late gevolgen

De buitenkant ziet er weer 'gezond' uit, maar van binnen is er nog veel te helen. Dat begrijpt niet iedereen en levert soms ongemakkelijke situaties op. 65% van de (ex-)kankerpatiënten ervaart zogenoemde 'late gevolgen'. De meest voorkomende zijn vermoeidheid, verminderde lichamelijke conditie en seksuele problemen.

Bron: factsheet NFK

Pers

Vooraankondiging persbericht Wereldkankerdag 2019
Persbericht KWF Kankerbestrijding, 03/02/2019
Persbericht IKNL, 03/02/2019

Perswoordvoering:
Mischa Stubenitsky (KWF): 06-24512363 
Marjolijn Swart (Kanker.nl): 06-82599527

Webmaster:
info@wereldkankerdag.nl

Colofon

Deze campagne is een initatief van:
Care for CancerIKNL, IPSOKanker.nl, KWF Kankerbestrijding en WKOF
Partner van:
uicc

Volg Wereldkankerdag